Dijital PazarlamaDijital Strateji
Trend

Bana Bu Kalemi Sat!

“Bana bu kalemi sat!” Yapman gerekenler aslında zor değil, hatta çok basit. Beni tanıyorsun yani elinde büyük bir koz var sat hadi!

Bu yazımda parasal döngünün temelleri taşıyan parametrelerden ve satış niteliğinden bahsedeceğim, bu hikaye biraz farklı lütfen burada sen ve ben olalım sadece! Hazırsan başlıyoruz…

Bana Bu Kalemi Sat! - Ali ÇORAK - Medium

Bu sahneyi bilmiyorsan, burada bırak okumayı ve izlemeye git. Filmin adını yazmayacağım. Nasıl bulacağını biliyorsun çünkü.

Konu bir ürünü veya hizmeti bu ne olursa artık satmaya geldiğinde işler çok değişecektir çünkü satış demek para demektir. Hadi biraz satış yapalım.

Satışta 3 Altın Kural

Satışta 3 altın kural vardır. Ama bu satış kuralları sadece fiziksel değildir, arka planda dijital satış ile birleşecektir. Hadi birleştirelim!

Kural 1 – Duygular

İnsanların ürün, hizmet veya servis satın almazlar insanlar tamamıyla duygu satın alırlar. Bazen korkusundan, bazen sevincinden, bazen merhametinden, bazen utancından satın alır ama her zaman en derin de duygu vardır peki ürünlerimize nasıl duygu kazandırabiliriz.

Ben bir semaver satıyorsam ona nasıl duygu kazandırabilirim veya sandalye satıyorsam. Daha öncesinde duygusu olan bir sandalyeye rast gelmedi. Ama unutmayın insanlar bir şeyi mantıklı olduğu için değil içinde bir duygu bulduğu için satın alırlar.

Dijital Duygular

  • Ürünlere duygu ekleyemiyor olabilirsiniz ama sosyal medya kanallarınıza duygu ekleyebilirsiniz. Bazen bir Instagram postu insanları ağlatabilir!
  • Duygusu yoğun olan günlerde bazen nesneler çok fazla anlamlar taşır doğru nesneleri doğru duygularla eşleştirmek önemli bir detaydır.

Kural 2 – Problemler

“İnsanlar bir şey iyi olduğu için değil bir şeyler kötü gittiği için satın alırlar.” Bu cümleyi duymayanımız yoktu herhalde. Zor zaman satışları daima trenddir çünkü hem problem vardır hem yoğun bir duygu STRES! Eğer doğru problemleri görürseniz doğru şeyleri satabilirsiniz.

Dijital Problemler

  • Bu konu hakkında detaylı bir blog yazım mevcut, kendi hatalarınızı pazarlama hakkında lakin burada hata hep sizin hatalarınız olmayacak! Rakiplerinizin hatalarını da pazarlayın!
  • Dijital insanların problemlerini çözmeyi amaçlar daima ve siz bunu daima ileri taşıyacak 2x problem çözmeye odaklanın!

Kural 3 – Hikaye ve Anılar

Berberlerimizden neden kopamıyoruz? Değiştirmek hep bir zor geliyor, daha iyi berber olmadığı için mi? Daha ucuz diye mi yoksa?

Anılarımız yüzünden sadece bu, insan beyni bir anıları daima alışkanlık olarak anımsar ki bu anılar duygularla harmanlanırsa işte o zaman kesintisiz bir bağlılık oluşur, bu cümleler sizce de fazla güven vermiyor mu? Bu kuralın gizli kahramanı daima güvendir, anılarımız bize tekrarlanabilir güvenler verir, en azından beynimiz kendini öyle hisseder. Kendi evimizde neden güvende hissederiz, çünkü beyin bilinmezden korkar!

Güven daima anı veya hikaye gerektirir. Yukarıdaki duygusal sandalyeye şimdi de bir anı ekleyelim mi?

Dijital Anılar ve Hikayeler

  • Sosyal medyada bir dost edindiğiniz düşünün hiç görmediğiniz bir dost ama her gün görüşüyorsunuz ve konuşuyorsunuz aranızda bir anı gerçekleşiyor mudur? Cevabı biliyorsun çünkü senin de hiç görmediğin bir dostun oldu eminim!
  • Kurumsal olmak ciddi ve asabi olmak değildir, eğer anı biriktirmek istiyorsanız samimi ve içten olmalısınız. Bunu kurumsal olarak da yapabilirsiniz.
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu