Google Ads Performans Planlayıcı
Merhaba, Google Ads’te yeni olabilirsiniz veya Google Ads performansınızı nasıl yöneteceğinizi bilmiyorsunuzdur. Endişelenmeyin, Google Ads Performans Planlayıcı ile performansınızı kontrol edebilecek ve daha iyi bir kampanyaya sahip olacaksınız. Goog Ads Kampanyanızın performansını artırmak için, okumaya devam edin!
Bu makalede, size Google Ads’ün bu harika aracının neler yapabileceğini gösterecek ve ücretli reklamcılıktan daha fazla yararlanmak için kullanmanız gereken ipuçlarını vereceğim. Hadi başlayalım!
Yazı İçeriği
Google Ads Performans Planlayıcı nedir?
Google Ads Performans Planlayıcı, ayrıntılı harcama planları ve reklam harcamalarınız için finansal tahminler oluşturmanıza olanak sağlayan bir araçtır. Bu araç, bütçenize ve kampanya hedeflerinize bağlı olarak kritik fırsatları ve optimum harcama tutarlarını otomatik olarak tanımlar.
Google Ads kampanya yöneticisi olduğunuzu varsayınız ve 100 arama kampanyasına dağıtmak için aylık 10.000 dolarlık bir bütçeniz olduğunu düşünün . Google Ads Performans Planlayıcı, size önerilerde bulunur ve bu bütçeyi en iyi nasıl kullanacağınızla ilgili olarak, dönüşüm oranlarınızı en üst düzeye çıkarabilir ve her yönden daha iyi bir yatırım getirisi (YG) elde edebilirsiniz. Fark edemeyeceğiniz veya gözden kaçırdığınız bütçe yapılandırması için size ışık tutacaktır.
Performans Planlayıcı Kullanmanın Avantajları
Google Ads Performans Planlayıcı’yı şunları yapmak için kullanabilirsiniz:
- Kampanyalarınız için maliyet tahminlerini görmek için bir plan oluşturabilirsiniz,
- Kampanyalarınızın tahmini aylık ve üç aylık performansını değerlendirebilirsiniz,
- Planınız tarafından öngörülen değişiklikleri hızla uygulayabilirsiniz,
- Aynı miktarda harcamayla kampanyalarınızın daha iyi performans göstermesine yardımcı olabilecek öneriler alabilirsiniz,
- Bu değişikliklerin gelecekteki performansı nasıl etkileyeceğini ölçmek için farklı kampanya ayarlarını düzenleyerek tahmininizi yapılandırabilirsiniz
Performans Planlayıcı Gereksinimleri
Her kampanya Google Ads Performans Planlayıcı’yı kullanmaya uygun değildir. Gereksinimleri değerlendirmek ve kampanyanızın uygun olup olmadığını belirlemek için aşağıdaki tabloya bir göz atın:
Nitelikli Kampanya | Niteliksiz Kampanya |
Minimum 72 saat boyunca etkin olması | Kampanyanın etkin olmaması |
Son 72 gün boyunca en az 3 tıklanma almış olması | Paylaşımlı bütçe kullanıyor olması |
Son 7 gün içinde en az bir dönüşüm almış olması (kampanyanın dönüşüm odaklıysa) | Nitelikli kampanya gerekliliklerini sağlamak için değiştirilmiş fakat değişiklik sonrasında 7 günden daha az bir süre geçmiş olması |
Manuel Tık Başına Maliyet (TBM), gelişmiş TBM, Edinme Başına Maliyet (EBM), tıklamayı en üste çıkarma veya dönüşüm sayısını en üste çıkarma teklif stratejilerini kullanan kampanyalar | Manuel TBM, gelişmiş TBM veya EBM teklif stratejilerini kullanmıyor olması |
Google Ads Performans Planlayıcı Nasıl Çalışır?
Google Ads Performans Planlayıcı, Google’dan gelen milyarlarca kullanıcı arama sorgusunu analiz eder ve veriler genellikle 24 saatte bir güncellenir. Araç, tüm bu verilerle, sezonluk, rakip etkinliği, açılış sayfası deneyimi vb. Değişkenler dahil olmak üzere ilgili reklam açık artırmalarını toplu olarak simüle edebilir.
Ardından, Google Ads Performans Planlayıcı , Google Ads performans raporlarınızın “Dönüşümler” sütunundaki dönüşüm türlerine göre dönüşüm oranlarını tahmin eder.
Performans Planlayıcı, verileri topladıktan ve simülasyonları çalıştırdıktan sonra, finansal tahminlerinize ince ayar yapmak için makine öğrenimini kullanır. Ayrıca, yüksek düzeyde veri bütünlüğünü korumak için araç, tahminlerinin doğruluğunu 1-, 7-, 30- ve 90 günlük dönemlerde sürekli olarak ölçer.
Google Ads Performans Planlayıcı’da Yeni Plan Nasıl Oluşturulur?
- Google Ads hesabınızda oturum açın.
- Sağ üst köşedeki araçlar simgesini seçin ve ardından Performans Planlayıcı’yı seçin
- Plan oluştur> Devam’a gidin
- Planınıza dahil etmek istediğiniz kampanyaları seçin.
- Google, reklamverenlerin aynı hedefe odaklanan kampanyaları seçmelerini önerir. Performans Planlayıcı, bütçeleri birden çok kampanya arasında kaydırırken, daha yüksek bir YG’ye sahip kampanyaları optimize etmek için kullanmanız en iyisidir.
- Tarih aralığını ve değerlendirmek istediğiniz temel metriği girin. (ör. tıklamalar, dönüşümler, dönüşüm değeri vb.)
- İsteğe bağlı: Harcama, dönüşümler veya edinme başına maliyet gibi bir hedef girin . Bir hedef girmek, Performans Planlayıcı’nın hedefe ulaşmanıza yardımcı olmak için potansiyel harcamalarınızda hareket etmesini sağlar.
- Plan tahmin sayfanıza gitmek için Devam et’i seçin .
Taslak Plan Sayfasına Neler Dahildir?
Google Ads Performans Planlayıcı’nın taslak plan sayfasında, her biri size hesabınız hakkında değerli bilgiler sağlayan birkaç temel öğe bulunur.
Daha derinlemesine bir göz atalım.
Tahmin Grafiği
Tahmin grafiği, harcamalarınızdaki değişikliklerin kampanya performansını nasıl etkileyeceğini görmenize yardımcı olur. Önerilen harcamayı düzenlemek için grafiğin alanlarını tıklayabilirsiniz ve tahmin, o harcama düzeyinde beklenen performansın bir göstergesini size verecek şekilde ayarlanacaktır.
Bireysel kampanya tahmin tablosu
Tahmin grafiğinin altında, ayrı ayrı kampanyalara göre istatistiksel dökümün olduğu bir tablo vardır. Her satır, harcama, dönüşümler ve ortalama EBM (edinme başına maliyet) gibi temel metrikler için tahminler içerir.
Her metriğin altında aşağıdaki sütunları göreceksiniz:
- “Planlanan” – Planınızın önerilen ayarlarını uygularsanız, seçilen kampanyanın potansiyel performansı.
- “Mevcut” – Mevcut kampanya ayarlarınızla devam ederseniz seçilen kampanyanın potansiyel performansı.
- “Fark.” – “Planlanan” ve “Mevcut” metrikleri arasındaki fark.
Planınızı gözden geçirin ve uygulayın
Kampanyalarınızdan en iyi şekilde yararlandığınızdan emin olmak için aylık ve üç aylık bütçelerinizi planlayabilirsiniz. Başlamadan önce, yukarıdaki adımları kullanarak bir plan oluşturduğunuzdan emin olun.
Google Ads Editor’ı kullanarak planınızı incelemek ve uygulamak için:
- Google Ads hesabınızda oturum açın.
- Sağ üst köşedeki araçlar simgesini tıklayın ve ardından Performans Planlayıcı’yı seçin .
- İncelemek ve uygulamak istediğiniz bir planı tıklayın.
- Sağ üst köşedeki indirme simgesini tıklayın
- Seç Reklamlar Editör dosyasını (.csv) .
- Planınızı incelemek ve uygulamak için bir CSV dosyasını Google Ads Editor’a aktarın.
Başarılı Bir Plan Oluşturmanın Temel Faktörleri
Artık Google Ads Performans Planlayıcı’nın ne hakkında olduğunu bildiğinize göre, nasıl sağlam bir plan oluşturabilirsiniz? Unutulmaması gereken birkaç nokta aşağıda belirtilmiştir:
- Hesaplar arasında plan yapın. Daha esnek bir hesap yapısı, daha esnek bir planın yolunu açar. Birden çok hesapla, her birinden planınıza kampanyalar ekleyebilirsiniz.
- Plandaki kampanya ve hesapların benzer hedefleri olmalıdır. Bazı kampanyalarınızın bir EBM hedefi ve diğerlerinin de bir marka bilinirliği hedefi varsa, plan çok mantıklı olmayabilir.
- Tüm kampanyalar planlanmaya uygun değildir. Performans Planlayıcı, manuel TBM (tıklama başına maliyet), tıklamaları en üst düzeye çıkarma , geliştirilmiş TBM veya Hedef EBM gibi belirli teklif stratejilerini kullanan arama kampanyalarıyla çalışır . Her durumda, kampanyaların uygun olması için yeterli veri geçmişine sahip olması gerekir.
- Zamanlama doğruluğu etkiler. Planınız, tahmin sürenize ne kadar yakınsanız o kadar doğru olacaktır. Öte yandan, uzak bir gelecek için tahmin yapıyorsanız, bazı değişkenler kaçınılmaz olarak şimdi ve o zaman arasında değişecek ve bu da tahminde tutarsızlıklara yol açabilir.
- Tahminler yönlüdür, garanti değildir. Bu tahminlerin açık artırma verilerine, sezonlara ve kampanyalarınızın yakın geçmişine dayandığını unutmayın.
- Manuel olarak bir dönüştürme oranı ayarlayabilirsiniz. Bunu yapmak bir seçenektir ve yeterli dönüştürme geçmişiniz yoksa iyi sonuç verir. Ancak, bu oranları manuel olarak ayarlarsanız gerçekçi olun. Çok agresif iseniz, iddialı hedefinizde yetersiz kalabilirsiniz, ancak çok muhafazakarsanız, çok sayıda karlı trafikte kaybedebilirsiniz.
Sonuç
Google Ads Performans Planlayıcı, dünyanın en popüler reklamcılık platformundaki birçok harika araçtan yalnızca biridir. Bunu, karar verme sürecinize rehberlik edecek ayrıntılı bir plan oluşturmak için kullanabilirsiniz, sonuç olarak bütçenizi ve hesabınızı istediğiniz sonuçları verecek şekilde daha verimli ve etkili bir şekilde yönetmenizi sağlar.
Bu konu hakkında merak ettiklerinizi aşağıda bulunan formu doldurarak bana sorabilirsiniz size benimle paylaşmış olduğunuz telefon numarası üzerinden geri dönüş yapacağım!
Bu konu hakkında aşağıda bulunan form üzerinden bana ulaşabilirsiniz, size en kıs süre içerisinde geri dönüş yapacağım!